Hoteller i Dresden

Personlig udsøgte hoteller i centrum af Dresden

Om hotellet

DSR-Travel og Dresden

DSR – Travel 1997 - 2020  

DSR-Travel har 23 års jubilæum med rejser til Dresden 

 

Kontakt os og vi skræddersyr din rejse! 

Hos DSR-Travel vil du blive betjent af din personlige rejsekonsulent, som har et unikt kendskab til byen og dens hoteller. Han vil være til rådighed fra start til slut. 


Vi tilbyder: 

Bedste hoteller med bedste beliggenhed - bedste priser - insider information Ved booking modtager du desuden gratis!

Information vedrørende bedste transportmuligheder (tider) - seværdigheder – restauranter – koncerter – og meget mere 


For tilbud:

Kontakt Klaus fra DSR-Travel 

Telefon 33 16 20 13 

info@dsr-travel.dk

Faciliteter

Referener 

Dresden

Kære Klaus. 

Tilbage efter en vellykket og vel tilrettelagt tur sendes en tak for arrangementet.

Hotellet i Dresden var super på alle måder inkl. beliggenhed tæt ved tog og sporvogn. 

Til sidst endnu en gang tak for god og venlig behandling. 

Med mange hilsner fra

Paula og Birger Bonné

Øvrige

Byen har en mangeårig historie som residens for Sachsens kurfyrster og konger, af dem mest markant "August den stærke" i hvis regeringstid (1694-1733) hovedstaden Dresden udviklede sig til en vigtig kulturby. De berømte bygningsværker Frauenkirche, Zwinger og Schloss Pillnitz blev i denne periode opført. I slutningen af 2. verdenskrig blev flere bydele ødelagt under et kontroversielt bombardement fra allierede styrkers side. Bl.a. Frauenkirche, byens vartegn, blev jævnet med jorden, men er ligesom flere andre bygningsværker siden blevet genopført i original stil. Dresden har fået tilnavnet Elbflorenz, Elbens Firenze, formentlig pga. den smukke bykerne og de sydlandske omgivelser med vindyrkning på Elbens skråninger. Dresden har desuden adskillige højere læreanstalter, har opera (Semperoper) og teatre og ligger også erhvervsmæssigt stærkt. Især "Silicon Saxony", en symbiose af chipproducenter og lignende mikro elektronikvirksomheder (størst: AMD), samt forskningsinstitutioner og universiteter er med til at gøre Dresden til et af Mellemeuropas vigtigste industricentre.


Landsbyen Drezdany, som senere skulle blive til Dresden, grundlagdes af et slavisk folk i det 6. århundrede. Arkæologiske fund tyder dog på, at området allerede i stenalderen har været beboet.
Ca. 400 år senere erobredes området af tyske hære under Kong Henrik I. Magtbasen var en borg i Meißen (opført 929) ca. 30 km nede af Elben. Markgreven af Meißen opførte i det 12 århundrede ligeledes en borg i Drezdany for at beskytte et vigtigt vadested her.
Få år senere bliver vadestedet til en stenbro, Dresden får købstadsrettigheder (nævnes første gang i dokumentet fra 1206) og den første kirke med navnet ”Zu Unsrer Lieben Frauen” (senere Frauenkirche) opføres.


Dresden er en kunst og kulturby med en høj international rang og er derfor også med på UNESCO’s verdensrangliste over bevaringsværdige kultur steder. Byen har mange kostbare kunstsamlinger, berømte orkestre og mange kendte bygningsværker fra fortiden. Hvert år finder der mange kultur begivenheder indenfor kunst, videnskab og teknik, som hvert år trækker gæster fra hele Tyskland og udlandet.